Vina Kraljić

Vinski podrum Kraljić utemeljen je 2006. godine kada je upisan u Upisnik proizvođača grožđa i vina. Registriran je kao Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo čiji je nositelj mladi inženjer poljoprivrede (vinogradarstva i vinarstva) Ozren Kraljić.

Vinogradi koji se nalaze neposredno iznad obiteljske kuće protežu se na površini od 2,4 ha, gdje su od bijelih sorti zastupljene Graševina (45%), Pinot sivi (30%) te od crnih sorti nalazi se Cabernet sauvignon (na 25% površine). Kako je riječ o mladom gospodarstvu tako je riječ i o mladm nasadima koji polako dolaze u svoju rodnost te nas svake godine ugodno iznenade sa svojim mogućnostima i svježinom.

Ukupna količina proizvedenog grožđa se prerađuje u vino koje nam naposljetku daje mogućnosti uživanja u svoj svojoj čari koje pružaju zemlja, klima i sorta, a sljubljena u baccusovu kapljicu pod nazivom Graševina, Pinot sivi i Cabernet sauvignon.

Markus je nastao kao spoj dva vrlo lijepo spojiva svemira, jedan je onaj enološki i proizvodni, a drugi je onaj zaljubljenika u koktele. Rezultat je linija Markus proizvoda odnosno koktela na bazi vina.

Skip to content